Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@07:55:57 GMT

هدف ایران از مذاکرات رسیدن به انتفاع اقتصادی است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۸۲۶۱

هدف ایران از مذاکرات رسیدن به انتفاع اقتصادی است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ایران بارها مطرح کرده که هدفش از مذاکره رسیدن به انتفاع اقتصادی و از بین رفتن کامل تحریم‌ها است.

ثمانه اکوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص تشدید فشار آمریکا و کشورهای اروپایی در راستای برجام اظهار کرد: اولین و اصلی‌ترین مسئله‌ای که آمریکا دنبال می‌کند و بایدن در سفر خود به منطقه هم اعلام کرد این است که ایران شرایط فعلی که آمریکا برای احیای برجام مطرح کرده را بپذیرد و خواسته دیگری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرایط فعلی این است که آمریکا قصد دارد مطمئن شود ایران به تعهدات خود در برحام عمل می‌کند اما ساختار اصلی تحریم‌ها که با تحریم سپاه پاسداران اتفاق افتاده و ادامه یافتن روند تحریم‌ها همچنان حفظ شود. این در حالی است که ایران بارها مطرح کرده که هدفش از مذاکره رسیدن به انتفاع اقتصادی و از بین رفتن کامل تحریم‌ها است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطر نشان کرد: ایران درباره دیگر تحریم‌ها خواسته جدیدی از غرب ندارد اما تحریم‌های مرتبط با مسائل هسته‌ای و تحریم‌هایی که در زمان ترامپ اعمال شده را غیر قانونی می‌داند و گفته زمانی که ایران به برجام عمل می‌کرد این تحریم‌ها توسط آمریکا اعمال شده که باید برداشته شود.

اکوان گفت: در حال حاضر آمریکا در نقش پلیس بد ظاهر شده و ایران را تهدید می‌کند، همچنین به کشورهای منطقه سفر می‌کند تا به تعبیر خود ائتلاف ضد ایرانی در منطقه تشکیل دهد این در حالی است که این سفرها بدون نتیجه بوده است.

وی ادامه داد: اما اروپا از آمریکا می‌خواهد که با لحن ملایم‌تری با ایران برخورد کند، از این رو صحبت‌های آمانوئل مکرون و آیت الله رئیسی در همین راستا است، اروپا تلاش می‌کند تا ایران را راضی کند که بدون اینکه به خواسته‌های خود در برجام برسد به تعهدات عمل کند. البته ایران هم با توجه به مصوبه مجلس و تکلیفی که بر عهده مذاکره کنندگان گذاشته شده این مسائل را تاکنون نپذیرفته است.

اجرای مکانیسم ماشه به نفع آمریکا نیست

این کارشناس مسائل بین‌المللی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان امکان دارد بازگشت تحریم‌های سازمان ملل را به صورت اهرم فشار بر ایران وارد کنند؟ گفت: آمریکا نمی‌تواند مکانیسم ماشه را اجرایی کند چون آمریکا جز برجام و طرف‌های اصلی در برجام نیست، اما می‌تواند از کشورهای اروپایی بخواهد که این کار را انجام دهد که این به نفع آمریکا نیست زیرا دلیل اصلی آن جنگ اوکراین و مرزبندی پررنگ‌تری است که بین جبهه شرق و غرب شکل می‌گیرد و اگر این کار را انجام دهد عملاً تهران را به سمت جبهه شرق هدایت کرده است.

وی اضافه کرد: در عین حال برای اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران با توجه به شرایطی که در دنیا وجود دارد چین و روسیه اجازه این کار را نمی‌دهند.

اکوان گفت: چون پوتین به تهران سفر کرد و میزان همکاری‌های اقتصادی دو کشور بالا رفته است و اکنون که روسیه به کمک‌های ایران به ویژه در جریان دورزدن تحریم‌ها و یا همکاری‌های اقتصادی نیاز دارد چنین اقدامی انجام نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه بنابراین به نظر می‌رسد اروپا و آمریکا در مقابل ایران دست بسته هستند و نمی‌توانند اقدام خاصی انجام دهند، ادامه داد: با توجه به اینکه آمریکا نیاز به انرژی در فصل زمستان دارد باید بپیذیرد که توان لازم که در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ داشتند که ایران را وادار به پذیرش برجام کردند اکنون آن توان و قدرت لازم را ندارند و هنوز این موضوع رانپذیرفتند چون امید دارند در فضای بین‌المللی معجزه رخ دهد اما به نظر می‌رسد اگر ایران از موضع خود کوتاه نیاید کم کم مجبور می‌شوند این موضوع را بپذیرند.

کد خبر 591230

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مذاکره مذاکره با آمریکا تیم مذاکره کننده تیم مذاکره کننده هسته ای برجام مذاکرات برجامی مکانیسم ماشه مکانیسم ماشه علیه ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس آنچه رسانه‌های بلژیک امروز دوشنبه گزارش دادند، «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک، در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل به دلیل جنگی است که این رژیم در غزه به راه انداخته است.

بلژیک در همراهی با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا – ایرلند، اسپانیا، مالت، اسلوونی و لوکزامبورگ – از جنگ اسرائیل علیه غزه انتقاد کرده، ابتکاری را برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین ارائه داده و خواستار توقف فروش تسلیحات به اسرائیل و آتش‌بس در غزه شده است.

دی کرو گفت که در دیدار با رهبران کشورهای اتحادیه اروپا، تلاش خواهد کرد تا تحریم‌هایی را علیه اسرائیل اعمال کند، از جمله ممنوعیت کامل واردات کالا از شهرک‌های کرانه باختری و برخورد با شرکت‌هایی که شعبه و معاملاتی در شهرک‌ها، به ویژه به شراب، خرما و محصولات روغن زیتون اشاره دارد.

دی کرو افزود: اعمال تحریم‌ها علیه اسرائیل ناشی از دلایل اخلاقی و ادامه جنگ با غزه و وضعیت کرانه باختری است و ما به سادگی نمی‌توانیم کنار بایستیم؛ چراکه قربانیان در نتیجه عملیات نظامی اسرائیل بسیار زیاد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای برخی منابع از مذاکرات ایران و آمریکا / دور بعدی گفت ‌گوها در آینده نزدیک برگزار می شود
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»