Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن پاک‌آیین در مورد مذاکرات اخیر وین گفت: همانطور که جوزف بورل اعلام کرد، مذاکرات وین تمام شده است و در حال حاضر نیز پایتخت‌ها باید بر اساس متون پیشنهادی تصمیم نهایی خود را بگیرند. تصمیم جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که هیچ‌گاه از برجام خارج نشده است، کاملا مشخص، منطقی و مبتنی بر مفاد برجام است و تیم مذاکره کننده نیز نکات خود را به طرف اروپایی ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: ما تعهد را در مقابل تعهد می‌پذیریم به این معنی که هرگاه طرف مقابل به تعهدات خود عمل کرد، جمهوری اسلامی ایران هم به تعهدات خود عمل خواهد کرد. طرف آمریکایی باید تعهد بدهد که تمام تحریم‌ها علیه ملت ایران را لغو کند و تضمین‌های لازمی را ارائه دهد تا مجددا مانعی برای شرکت‌هایی که می‌خواهند در ایران سرمایه‌گذاری کنند یا کشورهایی که به‌دنبال انجام معاملات اقتصادی با ایران هستند، ایجاد نکند.

وی تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد و در آمریکا هم این اراده سیاسی ایجاد شود که تعهدات مندرج در برجام را انجام دهد و تحریم‌ها را لغو کند، ایران هم به تعهدات خود عمل خواهد کرد و محدودیت‌های هسته‌ای را آنگونه که در برجام است می‌پذیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به فضاسازی‌های رسانه‌ای علیه ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال حفظ برجام بوده است و برای انتفاع اقتصادی مردم ایران به پای میز مذاکره آمده است و نکات خود در مورد بسته پیشنهادی اروپا را نیز ارائه کرده است لذا در حال حاضر این آمریکا است که باید اراده خود را نشان دهد و تصمیم نهایی خود را بگیرد و اگر خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات است باید به تعهدات خود عمل کرده و حسن‌نیت داشته باشد.

پاک‌آیین همچنین در مورد راه‌اندازی ۵۰۰ ماشین سانتریفیوژها نسل جدید در صنعت هسته‌ای کشور گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تزریق گاز به صدها سانتریفیوژ ایران و به‌ خصوص ۵۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته IR۶ اقدام بسیار هوشمندانه و در چارچوب سیاست‌های مستقلانه ایران است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: اقدام ایران در راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید دارای منطق قوی است به دلیل اینکه ما همواره در مذاکرات لغو تحریم‌ها اعلام کرده‌ایم که قائل به تعهد در مقابل تعهد هستیم به این معنا که اگر وارد مذاکرات شدیم به این دلیل بود که تحریم‌های ایران لغو شود و بعد ما هم در مقابل برخی از محدودیت‌های هسته‌ای را بپذیریم.

پاک‌آیین عنوان کرد: اما متاسفانه شاهد این بودیم که آمریکایی‌ها در دوره ترامپ از برجام خارج شدند و تاکنون هم هیچ اراده‌ای در آمریکا برای لغو تحریم‌های ایران دیده نمی‌شود و جز لفاظی و وعده‌های بی‌پشتوانه و ژست‌های فریبکارانه اقدام دیگری را از سوی آمریکا شاهد نبوده‌ایم.

وی تصریح کرد: علیرغم اینکه رویکرد مذاکره‌کنندگان ایران بسیار منطقی و مبتنی بر قانون و مفاد برجام بوده و با حوصله و صبر کافی به‌دنبال این بودند که مسیر لغو تحریم‌ها را با ادامه مذاکرات در وین محقق کنند و به نتیجه برسانند اما شاهد این هستیم که آمریکایی‌ها در یک اقدام مستکبرانه نه تنها اراده‌ای را برای لغو تحریم‌ها نشان نمی‌دهند بلکه چند شرکت و نهاد ایرانی را هم تحریم کردند.

سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان بیان کرد: بنابراین اقدامی که از سوی ایران در راه‌اندازی ۵۰۰ ماشین سانتریفیوژها نسل جدید در صنعت هسته‌ای کشور انجام شد، اقدام بسیار درست و انقلابی بود و نشان دهنده این بود که جمهوری اسلامی ایران در مقابل زیاده‌خواهی‌های آمریکا تسلیم نمی‌شود و پاسخ محکمی را به اقدامات سلطه‌طلبانه و یکجانبه آمریکا می‌دهد.

پاک‌آیین ادامه داد: اقدام ایران در راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید اقدام قانونی بود که در چارچوب و در جهت اجرای قانونی راهبردی مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریم‌ها اجرا شد و مبنای قانونی دارد و دولت باید این قانون را که مصوبه مجلس در مورد تایید شورای نگهبان هم هست اجرا کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که دلیل منطقی بودن کار ایران است این بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از اقدام جدید ایران مطلع کردیم و این اقدام ایران در چارچوب حضور ایران در آژانس و احترام به موارد پادمانی است.

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: همانطور که بارها اعلام کردیم به هیچ عنوان به دنبال حرکت در مسیر ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم اگرچه می‌توانیم در مسیر توانمند شدن برای این اقدام باشیم اما اراده و تصمیمی در نظام برای ساخت و تولید بمب اتمی وجود ندارد و همه اقدامات ایران از جمله تزریق گاز به سانتریفیوژهای ایرانی جدید همه در مسیر صلح آمیز و برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز از جمله در حوزه‌های نیروگاهی، کشاورزی، بهداشتی و صنعتی بوده‌ است.

پاک‌آیین یادآور شد: به نظر می‌رسد اقدام ایران در راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید کاملاً اقدام درستی بوده است. تا زمانی که تحریم‌ها از سوی آمریکا لغو نشود ما این حق را داریم که از توانایی‌های خودمان در حوزه هسته‌ای استفاده کنیم و هیچ محدودیتی را در این زمینه نپذیریم و با احترام به موارد پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با مطلع کردن آنها، فعالیت‌های خودمان را دنبال کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما تسلیم فشارهای غربی نمی‌شویم و معتقدیم مسیر درستی انتخاب شده است و توان هسته‌ای ایران باید ادامه پیدا کند.

منبع: ایرنا

منبع: فردا

کلیدواژه: پاک آیین مذاکرات برجام انتفاع اقتصادی کارشناس مسائل بین الملل جمهوری اسلامی ایران ایران در راه اندازی تعهدات خود عمل اقدام ایران لغو تحریم ها تحریم ها پاک آیین نسل جدید هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره پوتین و پاشینیان درباره روابط اقتصادی و امنیت منطقه

رئیس جمهور روسیه در ابتدای دیدار با نخست وزیر ارمنستان با اشاره به افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به بیش از ۷ میلیارد دلار، افزود: در خصوص مسائل مربوط به امنیت منطقه نیز باید به طور مفصل گفتگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شب گذشته با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان دیدار و گفتگو کرد. 

این نخستین نشست رهبران دو کشور از دسامبر 2023 بود. همکاری بین  روسیه و ارمنستان، روابط اقتصادی بین  دو کشور و مسائل امنیتی منطقه از موضوعات مورد مذاکره بود.

پاشینیان از پوتین به خاطر "استقبال گرم و سازماندهی عالی نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا" تشکر کرده و افزود که از دسامبر سال گذشته "مسائلی که باید در مورد آنها بحث شود" انباشته شده است.

نخست وزیر ارمنستان یادآور شد که در نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا مجموعه‌ای از مسائل اقتصادی مورد بحث قرار گرفت و در این نشست "امیدوار بوده و مطمئن است" که موضوعات روابط دوجانبه مورد بررسی قرار می گیرد.

پوتین نیز به نوبه خود با اشاره به اینکه همکاری در چارچوب این اتحادیه برای همه کشورها، از جمله روسیه و ارمنستان مثبت بوده، ابراز تمایل کرد که «درباره همه ابعاد روابط»، از جمله «بررسی مسائل امنیت منطقه‌ای» صحبت شود.

حجم مبادلات تجاری روسیه و ارمنستان از مرز 7 میلیارد دلار گذشت

رئیس جمهور روسیه گفت که حجم مبادلات تجاری بین روسیه و ارمنستان به بیش از 7 میلیارد دلار رسیده است که یک رکورد است. به عقیده او، روابط دوجانبه بین و کشور با موفقیت در حال توسعه است و مسکو "در وهله نخست به همکاری‌های اقتصادی توجه دارد."

 پوتین همچنین به رشد قابل توجه مبادلات تجاری بین ارمنستان و کشورهای اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و گفت که از سال 2015 تاکنون 14 برابر افزایش داشته است.

نخست وزیر ارمنستان بعد از ظهر دیروز در اجلاس اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به علاقه ایروان به همکاری با همه کشورهای عضو این سازمان اشاره و تاکید کرد، اتحادیه اوراسیا می‌تواند عملکرد مؤثر خود را در صورتی که این اتحادیه به منافع کشورهای شرکت‌کننده احترام بگذارد، حفظ کند.

جزئیات مذاکرات پوتین و پاشینیان در خصوص مسائل مربوط به امنیت در منطقه فاش نشده  و بدون حضور خبرنگاران انجام شد.

خوش بینی کرملین به دورنمای روابط روسیه و ارمنستان 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته به خبرنگاران اعلام کرد: موضوعات مشکل آفرینی در روابط روسیه و ارمنستان وجود دارد، ولی درباره پیچیدگی مذاکرات ولادیمیر پوتین و نیکول پاشینیان  نباید اغراق کرد.

به گفته او، با وجود برخی مشکلات در روابط مسکو و ایروان، هر چه تعامل صادقانه‌تر باشد، مجموعه روابط گسترده‌تر شده و در مواقع بروز مشکلات، دو طرف با گفتگو آنها را برطرف خواهند کرد.  بیشتر با یکدیگر ملاقات می‌کنیم.

پسکوف با اشاره به اینکه تمایل به گفتگو متقابل است، افزود: پتانسیل توسعه روابط دوجانبه وجود دارد، بنابراین ما تمایل داریم که خوشبین باشیم.

کرملین: پاشینیان امروز با پوتین دیدار می‌کندپاشینیان: آذربایجان به دنبال بهانه برای جنگی تازه استانتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مذاکره پوتین و پاشینیان درباره روابط اقتصادی و امنیت منطقه
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • وعده صادق احساس غرور ملی بود / میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است